BPH

Beteende- och personlighets- beskrivning – för ALLA hundar (BPH)

Vill du veta mer om din hunds mentalitet?
Är din hund nyfiken, energisk, lekfull eller kanske mer försiktig? Hur agerar den jämfört med andra hundar? Genom att delta på BPH kan du lära dig att förutse din hunds reaktioner. På vår officiella BPH- bana leds du av utbildade och certificerade beskrivare och testledare. Tillsammans hjälper vi dig att förstå din hunds beteenden bättre.

Beskrivningen tar omkring 45 minuter och innehåller åtta olika moment. Syftet är att få en bild av hur hunden reagerar på och hanterar olika situationer. BPH är utformad för att passa alla hundar, oavsett ras. Hunden måste ha uppnått 12 månaders ålder vid beskrivnings tillfället. Ägaren måste vara medlem i SKK eller godkänd klubb.

På BPH banan får hunden inte ha ett halsband av stryp, men man får använda sele om man vill. Kopplet ska vara ca 180 cm långt. Egen leksak och lite gott hundgodis ska föraren ha med sig. Hunden kan framföras i lina om man inte kan ha hunden lös.

Nytt inför säsongen 2020

Arrangören äger rätten att prioritera anmälningar på ett sätt som de finner sig lämpligt i förhållande till vilken typ av BPH som arrangeras. På rekommendation från SKK prioriteras uppfödare och rasklubbar. På Arvika brukshundklubb har vi beslutat att hålla vissa tillfällen öppna endast för enskilda ekipage som inte ingår i rasklubb eller som är uppfödare.

Just nu är det ett hårt tryck på våra BPH och vi har tyvärr inte möjlighet att tillgodose alla ansökningar.

I ett försök att göra det så rättvist som möjligt införs en anmälningsperiod inför 2020.

Uppfödare och rasklubbar som vill delta på ett BPH tillfälle med ca 10 hundar (alltså boka ett helt tillfälle) önskar vi in ansökan via formulär här på hemsidan mellan 1 september och 31 oktober. Formuläret öppnar 1 september och finns tillgängligt till 31 oktober.

Besked om plats kommer under november.

Ansökningsperioden för enskilda ekipage som önskar beskriva 1 hund öppnar 1 februari och är öppen till samtliga platser är fyllda.

Besked kommer efter att alla platser är fyllda.

Alla ansökningar görs via formulär här på hemsidan, inga ansökningar kommer att behandlas via mail.

För BPH gäller samma tävlings- och dopingsregler som för all hundsport. Det är ett hundägar ansvar att känna till. Gå in på skk.se för att läsa mer.

Betalning

Pris: 750kr

Anmälnings avgiften betalas in på bankgiro 5391-8629. Märk inbetalningen med namn och BPH.

Betala in anmälningsavgifter EFTER att ni har mottagit pm.

Tillfällen 2019

13 april- Uppfödare Golden retriver

14 april- Rasklubb Stabijhoun

5 maj- Uppfödare Rhodesian ridgeback

26 maj- Uppfödare Cane Corso

25 augusti- Uppfödare Finsk lapphund

7 september- Uppfödare Rhodesian ridgeback

29 september- Uppfödare+ rasklubb Golden retriver

Samtliga tillfällen är fullbokade!

Ansökan om tävlingslicens

Mer information om BPH

Det finns en bra film om hur ett BPH går till, se den gärna om ni inte redan har gjort det.

Ni som har registrerad kennel hos SKK kan helt kostnadsfritt ansöka om kenneldiplom när ni har beskrivit mins 5 hundar av samma ras ur er kennel.

Alla som har beskrivit sin kund kan ladda ner en annons från SKK där det står att du har beskrivit din hund. Den kan du exempelvis kan använda på din hemsidan.

Nathalie Evensen

Ordförande.arvikabrukshundklubb@gmail.com